Hozzávalók:
0,25 kg száraz tarkabab
só
só
bors
ételízesítő
1-2 db babérlevél
tejföl vagy tej
egész csülök
Elkészítés:
1-2 db babérlevél
tejföl vagy tej
egész csülök
Elkészítés:
A babot a főzést megelőző este kiválogatjuk, átmossuk, és egy jó nagy tál hideg vízbe beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla, és az egész csülökkel együtt tesszük fel főni, a fűszerek társaságában. Miután megpuhult a bab, kiszedjük a füstölt húst a levesből, harapható méretűre vágjuk össze, a levest tejfölös habarással vagy tejes rántással készítjük el, és visszatesszük a csülökdarabokat is a többihez. A habaráshoz kevés liszttel csomómentesre keverünk egy tejfölt, a tejes rántáshoz kevés zsiradékon lisztet pirítunk, majd tejjel felengedjük. Lehet füstölt hús nélkül is főzni.
legjobb. jómagam pici ecetet is szoktam tenni bele tálaláskor
VálaszTörlés