Túró alapú pizza
Nagyon régen jelentkeztem, de most egy újabb recepttel jövök, méghozzá egy diétás finomsággal. Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné pizzát, viszont sokan kénytelen lemondani róla a diéta, az egészséges életmód, vagy valamilyen ételintolerancia miatt. A túrós változat viszont nagyszerűen pótolja az "igazi" pizzát, ugyanis nagyon finom, telít és bármilyen feltéttel készíthetjük. Akik először idegenkednek tőle, bátran próbálják ki, nem fognak csalódni :)Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg zsírszegény túró
1 tojás
1,5 ek. 12%-os tejföl
4 ek. zabpehelyliszt (darált zabpehely)
só
oregánó
Feltét:
A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapíron 15 percig elősütjük 4-es fokozaton, aztán rátesszük a feltétet, majd ismét 15 percig sütjük, és már tálalhatjuk is. Érdemes egy kicsit hűteni, hogy szilárdabb legyen a pizza alja.
oregánó
Feltét:
paradicsom
cukormentes paradicsompüré vagy ketchup
kukorica (nem konzerv, mert azoknak a legtöbbje cukrozott)
csirkemell sonka
zsírszegény sajt
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapíron 15 percig elősütjük 4-es fokozaton, aztán rátesszük a feltétet, majd ismét 15 percig sütjük, és már tálalhatjuk is. Érdemes egy kicsit hűteni, hogy szilárdabb legyen a pizza alja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése