Mákos-szezámmagos ropi
A csavart ropi az egyik legegyszerűbb sós süti, ami tökéletes választás, ha kevés hozzávalóból szeretnénk valamit gyorsan sütni. Legyen az családi, baráti összejövetel vagy egy egyszerű hétköznap, a ropik pikk-pakk elfogynak. :)
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 ek só
1 cs sütőpor
2 dl olaj
2 dl fehérbor
darálatlan mák
szezámmag
1 tojás
Elkészítés:
A sütőporos liszthez adjuk a sót, az olajat, a fehérbort, majd összedolgozzuk a tésztát. Két részre osztjuk, lisztezett felületen négyszögletesre nyújtjuk őket. Megkenjük az egyik felét a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd a kezünkkel egy kicsit belenyomkodjuk, hogy a megfordításnál ne potyogjanak le. Megfordítjuk a tésztát, a másik oldalát is megkenjük a tojással, megszórjuk darálatlan mákkal. Ezután kb. 1 cm-es csíkokat vágunk, feldaraboljuk, mindegyiket megtekerjük, és zsírozott/sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. Légkeveréses sütőben, 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése