Cigánypecsenye steak burgonyával és vitaminsalátával
Ha már unjuk megszokott köreteket, készítsünk steak burgonyát. Nálunk nagy sláger, ezért sokszor készítjük, a megunhatatlan kategóriába tartozik. Cigánypecsenyével és vitaminsalátával nagyon finom vasárnapi ebéd volt :)
Ha már unjuk megszokott köreteket, készítsünk steak burgonyát. Nálunk nagy sláger, ezért sokszor készítjük, a megunhatatlan kategóriába tartozik. Cigánypecsenyével és vitaminsalátával nagyon finom vasárnapi ebéd volt :)
Cigánypecsenyéhez:
karaj
fokhagyma
liszt
pirospaprika
fokhagyma
liszt
pirospaprika
Steak burgonyához:
apró szemű burgonya
2 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
cayenne bors
őrölt rozmaring
Elkészítés:
2 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
cayenne bors
őrölt rozmaring
Elkészítés:
A karajokat kiklopfoljuk, lesózzuk. Kis lisztbe mártjuk őket, majd kevés
zsiradékban megsütjük. Sütés után rögtön rákenjük az összetört
fokhagymát és megszórjuk pirospaprikával.
Az apró szemű burgonyákat négy részre vágjuk, majd sós vízben előfőzzük, de nem puhára, csak félkeményre. Ezután hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, borsot, tört fokhagymát, kevés színespaprikát, chiliport, őrölt rozmaringot szórunk rá, és forró zsiradékban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése