A receptet Gizi konyhájában találtam, és rögtön megtetszett, mert könnyű, gyors, és a cukrot leszámítva még egészséges is. Néhány változtatást viszont eszközöltünk, mert kihagytuk a lisztet és a krémet, így sima kekszek készültek. Legközelebb dupla adag fog sülni, mivel ez a tepsi hamar elfogyott, hála öcsémnek, aki 2 db kivételével mindet elvitte magával a suliba :)
Hozzávalók:
20 dkg darált zabpehely
15 dkg sütőtökpüré
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 tk mézes fűszerkeverék
csipet só
1 db tojás
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót, és a mézes fűszerkeveréket.A kihűtött olvasztott vajat keverjük simára a porcukorral, a tojással, és a tejszínnel, majd keverjük hozzá a szintén kihűtött sütőtökpürét. Ezt követően a száraz és a nedves keverékeket fakanállal keverjük alaposan össze. Zsírozott tepsibe tesszük a megformázott halmokat, majd 4-es fokozaton 20-25 perc alatt megsütjük. Tökéletes reggelire egy pohár meleg kakaóval, de uzsira is elmajszolhatunk belőle pár darabot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése