Hozzávalók:
45 dkg zöldborsó
só, cukor
petrezselyemzöld
4 tk. liszt
tej
Elkészítés:
tej
Elkészítés:
Étolajat hevítünk egy lábasban. Amikor forró, ráöntjük a friss vagy mirelit zöldborsót, a petrezselyemzöldet, és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ezután öntsük fel vízzel, adjunk hozzá sót, kevés cukrot. Addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre. Amikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást. Addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, amíg elég sűrű nem lesz. Feltétnek tükörtojást kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése