A hétvégi nagy eszem-iszom után a hét első napjaiban általában egyszerűbb ebédre szavazunk. Ez pedig ma a klasszikus paprikás krumpli galuskával, ami végtelenül egyszerű, de mégis olyan finom. Uborkával,friss kenyérrel megunhatatlan :)
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 közepes fej vöröshagyma
fél szál vékony kolbász/virsli
1 evőkanál zsír vagy olaj
1 ek pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
só
bors
A galuskához:
kb. 10 dkg liszt
1 tojás
víz
kevés só
1 közepes fej vöröshagyma
fél szál vékony kolbász/virsli
1 evőkanál zsír vagy olaj
1 ek pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
só
bors
A galuskához:
kb. 10 dkg liszt
1 tojás
víz
kevés só
A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra felvágjuk, majd megpirítjuk. Ha ez megvan, akkor jön hozzá a megpucolt és kockára vágott krumpli (nálunk most picit nagyobb lett). Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd kis kavargatás után felöntjük annyi vízzel, hogy rendesen ellepje. Aki szereti az erőset, tehet bele erőspaprikát is. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egészben a paradicsomot és a paprikát (kicsumázzuk, felvágjuk 4 szeletre). Félidőben kerül hozzá a felkarikázott kolbász vagy virsli, amikor pedig már majdnem kész, a galuskát is beletesszük, amihez egy tálban összekeverjük a lisztet a tojással és annyi vízzel, hogy sűrűbb galuskatészta legyen belőle. Kicsit megsózzuk, és már szaggathatjuk is. Ezután kb. 10-15 percig még hagyjuk főni, majd tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése