Boros csirke
Egy nagyon pikáns, sok ízből álló étel készült ma. A comb tökéletesen megpuhult, a bőre viszont ropogós maradt, az ízek pedig intenzívek, de egyáltalán nem mondhatjuk őket túl soknak.
Egy nagyon pikáns, sok ízből álló étel készült ma. A comb tökéletesen megpuhult, a bőre viszont ropogós maradt, az ízek pedig intenzívek, de egyáltalán nem mondhatjuk őket túl soknak.
Hozzávalók:
csirke felsőcomb
bors
bors
só
mustár
tárkony
tárkony
citromlé
fokhagyma
vöröshagyma
fehérbor
Elkészítés:
A csirke felsőcombot kicsontozzuk, és bőrével lefelé beletesszük egy száraz serpenyőbe, megkenjük a tetejét borssal elkevert mustárral. Aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, ezt az oldalát is megszórjuk az előbbi fűszerkeverékkel, majd szórunk 1 ek. tárkonyt, és teszünk rá fokhagymát, felszeletelt vöröshagymát. Ha ez az oldal is megsült, felöntjük 2-3 dl fehérborral. Ha felforrt, az egészet átöntjük jénaiba, most sózzuk meg, citromlét csavarunk rá, és betesszük a sütőbe fél órára.
fokhagyma
vöröshagyma
fehérbor
Elkészítés:
A csirke felsőcombot kicsontozzuk, és bőrével lefelé beletesszük egy száraz serpenyőbe, megkenjük a tetejét borssal elkevert mustárral. Aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, ezt az oldalát is megszórjuk az előbbi fűszerkeverékkel, majd szórunk 1 ek. tárkonyt, és teszünk rá fokhagymát, felszeletelt vöröshagymát. Ha ez az oldal is megsült, felöntjük 2-3 dl fehérborral. Ha felforrt, az egészet átöntjük jénaiba, most sózzuk meg, citromlét csavarunk rá, és betesszük a sütőbe fél órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése