Mamika már kicsi korom óta süti az isteni perecét. A picike pedig onnan jött, hogy a perecből kiszaggatott kis részeket megsütötte, és nekem azok többet értek a finom sajtos perecnél. Mindig örültem, mikor hozott nekem egy nagy zacskóval. Az idő múlásával mamika már a maradékhoz adja a picike tésztáját, és sajtos rúd készül belőle, de most ismét kaptam egy adaggal, és jó volt nosztalgiázni :) A picike egyébként tökéletes rágcsa, otthoni filmezéshez, meccsnézéshez remek kiegészítő, szóval nem csak a gyerekek kedvence :)
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg vaj
4 tojássárgája
2 dkg élesztő
2 csapott ek porcukor
2 gyk só
1,5 dl tej
reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hagyjuk pihenni a tésztát. Ezt követően háromszor hajtogatjuk, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk a pereceket. Normál esetben a kis lyukakat összegyúrjuk, és a maradékból sós rudakat sütünk, most viszont összegyűjtjük a picikéket, és ezeket is megsütjük. Sütés előtt megkenjük a felvert tojással, majd takarékon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése