Hozzávalók 20 db kekszhez:
15 dkg liszt
15 dkg apró szemű zabpehely
12 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
12,5 dkg vaj
3 ek méz
Egy tálba mérjük a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a kókuszreszeléket és jól összekeverjük.
Egy másik tálkában a vajat a mézzel összemelegítjük. Kétkanálnyi forró vízbe szórjuk a szódabikarbónát és kicsit megkeverve hagyjuk felpezsegni. A lisztes keverékhez adjuk a mézes vajat és a szódabikarbónás vizet, majd jól összedolgozzuk. Kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk, amiket a a két tenyerünk között kicsit ellapítunk. Zsírozott tepsibe fektetjük a kekszeket, kevés helyet hagyva egymás között, mert sütés közben kicsit szétterülnek. 180 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve nagyon puhák a kekszek, ezért érdemes a tepsiben hagyni kihűlni. Nagyon finom, sokáig elálló keksz, ami tökéletes uzsira, de nálunk reggelire hideg tejjel a favorit :)
3 ek méz
2 ek forró víz
1 csapott tk étkezési szódabikarbóna
Elkészítés:
1 csapott tk étkezési szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy tálba mérjük a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot, a kókuszreszeléket és jól összekeverjük.
Egy másik tálkában a vajat a mézzel összemelegítjük. Kétkanálnyi forró vízbe szórjuk a szódabikarbónát és kicsit megkeverve hagyjuk felpezsegni. A lisztes keverékhez adjuk a mézes vajat és a szódabikarbónás vizet, majd jól összedolgozzuk. Kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk, amiket a a két tenyerünk között kicsit ellapítunk. Zsírozott tepsibe fektetjük a kekszeket, kevés helyet hagyva egymás között, mert sütés közben kicsit szétterülnek. 180 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve nagyon puhák a kekszek, ezért érdemes a tepsiben hagyni kihűlni. Nagyon finom, sokáig elálló keksz, ami tökéletes uzsira, de nálunk reggelire hideg tejjel a favorit :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése