Gyümölcsszósz darált főtt hússal
Ezt a szószt általában hét elején készítjük inkább, mivel a vasárnapi húslevesből mindig marad főtt hús, amit ledarálunk, és tökéletesen kiegészítik egymást a gyümölcsszósszal.Nekem ez a kombináció a legfinomabb, mert az általános iskolás menzán kaptuk nagyon finoman elkészítve. Érdemesebb nyáron sokszor készíteni, mivel ilyenkor rengeteg friss gyümölcsből válogathatunk. Nálunk most meggyből és almából készült ez a könnyed, egyszerű ebéd :)
20 dkg meggy
1 db alma
2 evőkanál liszt
1 kispohár tejföl
szegfűszeg
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
Elkészítés:
3-4 dl vizet és a meggyet feltesszük főzni, beletesszük a meghámozott és felszeletelt almát, Hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a cukrot. Mikor már megpuhultak a gyümölcsök, a tejföllel és a liszttel habarást készítünk, amit simára keverünk. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellően meleg a habarásunk, ráöntjük a megpuhult gyümölcsre. Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízű, és azután már tálalhatjuk is.
1 kispohár tejföl
szegfűszeg
őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
Elkészítés:
3-4 dl vizet és a meggyet feltesszük főzni, beletesszük a meghámozott és felszeletelt almát, Hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a cukrot. Mikor már megpuhultak a gyümölcsök, a tejföllel és a liszttel habarást készítünk, amit simára keverünk. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellően meleg a habarásunk, ráöntjük a megpuhult gyümölcsre. Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízű, és azután már tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése