2015. december 28., hétfő

Dupla csokis keksz

Dupla csokis keksz


Aki szereti a csokit, annak soha nem lehet elég csokis egy sütemény. A kekszek nálunk nagyon népszerűek, hamar elfogynak. Főleg az ilyen finom csokis falatok, amik egy pohár hideg tejjel a legfinomabbak. Kinézetre nem a legszebb, de az íze kárpótol a rusztikusságért :D

Hozzávalók:

20 dkg liszt
12 dkg vaj vagy margarin
8 dkg cukor
1 tojás
1 tk sütőpor
2 ek kakaó
8 dkg 65-75 %-os étcsokoládé

Elkészítés:

A csokit apró darabokra vágjuk. Robotgéppel a cukrot és a vajat habosra keverjük, beledolgozzuk a tojást, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és összeállítjuk a tésztát. Diónyi darabokat csípünk belőle, gombócokat formázunk, majd két tenyerünk között ellapítjuk. Zsírozott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a korongokat, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése