Káposztás pogácsa
Nagyon szeretjük a pogácsákat, így a blogon is olvashattatok már több variációt. A sima, a sajtos, a tepertős és a magvas mellett most a káposztás pogi receptjét hozom, ami nagy kedvenc nálunk. Frissen, a sütőből kivéve a legfinomabb, de mi általában egy nagy adagot készítünk, amit lefagyasztunk, így ha megéhezünk rá, csak kikapjuk a fagyasztóból, kiolvasztjuk, és már lehet is enni :)
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg margarin
5 dkg zsír
2 db tojás
2 pohár tejföl
1 csomag élesztő
1 ek só
1 közepes fej káposzta
Elkészítés:
A káposztát az almareszelőn lereszeljük, lesózzuk, majd kicsavarjuk, és kevés zsiradékon állandó kavargatás mellett megpirítjuk.
A lisztet a margarinnal, a zsírral, a káposztával és az élesztővel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, az 1 db tojást, a sót, és összegyúrjuk. Ha azonnal sütni szeretnénk, akkor kb. 1 órát kelni hagyjuk, ha másnap reggel szeretnénk sütni, akkor este begyúrjuk, és a hűtőbe tesszük. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, a tetejét késsel berácsozzuk, és felvert tojással megkenjük, esetleg reszelt sajtot is szórhatunk rá. Forró sütőben, 200 fokon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése