Cigánypecsenye tócsnival
A vasárnapi ebédeket nagyon szeretem, mert ilyenkor mindenki itthon van, és nyugisan megebédelhetünk együtt. Ilyenkor van idő egy picit időigényesebb fogásokat készíteni, így ma nálunk orjaleves, cigánypecsenye tócsnival, savanyú uborkával, valamint a télire eltett kovászos uborkával, és nasinak egy kis madártej készült, de azt már csak délután esszük, mert most nem fér több belénk :) A cigánypecsenyét steak burgonyával olvashattátok már a blogon, de most teljesen máshogy készült. Régebben mindig kisütöttük a húst natúron, és azután paprikáztuk és fokhagymáztuk, viszont kb. fél éve találtunk egy sokkal jobb módszert. Ehhez egy pácot készítünk, és a sütőben sütjük ki a husikat. Sokkal ízesebb, finomabb így a cigánypecsenye :)
Hozzávalók: (4 személyre)
Cigánypecsenyéhez:
16 szelet sertéstarja (nekünk most csak karaj volt itthon, de tarjából szoktuk készíteni, mert abból az igazi)
4 ek olaj
8 gerezd fokhagyma
2 ek mustár
2 ek fűszerpaprika
majoranna
oregánó
só
bors
Tócsnihoz:
3 nagyobb krumpli1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
2 csapott tk só
3 csipet bors
Elkészítés:
Elkészítjük a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Egy tálba 4 evőkanál olajat öntünk, hozzányomjuk a 4 gerezd fokhagymát és a mustárt, és hozzáadjuk a fűszereket. Alaposan összekeverjük, és bekenjük vele a tarjákat. Minden tarja mindkét felét átkenjük, míg az összes hús el nem fogy, és közben rétegesen egymásra tesszük a húsokat. Ezután a hűtőbe tesszük. Mi reggel szoktuk megcsinálni, hogy délig bőven legyen ideje a húsnak a pácban. Ezután kisüthetjük a gázon egy zsiradákos serpenyőben, vagy ahogy mi tettük, először egy tepsiben a sütőben, majd rápirítottunk a serpenyőben.
Ez jövőhéten kipróbáljuk :)
VálaszTörlésAkarom mondani ezt* kipróbáljuk :)
VálaszTörlés