Digestive keksz házilag
Kekszmániánkról más többször olvashattatok, úgyhogy újabb isteni kekszrecepttel jövök, méghozzá a kedvencemmel. A Digestive keksz otthon készült változata szerintem ugyanolyan finom, mint a bolti (sőt szerintem finomabb, bár ugye mindenkinek a saját gyereke a legszebb :D ), rostokban gazdag, laktató, és ha a cukrot más édesítőre cseréljük, az egészségtudatos táplálkozásba is beleilleszthető.
Hozzávalók:
7 dkg teljes kiőrlésű liszt
7 dkg darált zabpehely
1 mk sütőpor
1 csipet só
7 dkg olvasztott margarin vagy vaj
7 dkg cukor vagy más édesítő
1 ek méz
1 tojás
Elkészítés:
Először a száraz, majd a folyékony hozzávalókat összekeverjük, és a masszát 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Ezt követően kis gombócokat készítünk a tésztából, amiket kilapogatunk, és zsírozott tepsire helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd jól záródó dobozba tesszük, amiben hetekig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése