Az eperszezon már a végéhez közelít, viszont a hétvégén még tudtunk venni nagy, finom epreket, amiket önmagukban is eszegettünk, a maradékból pedig a citromos álom mintájára összedobtuk az epres álmot, ami a nagy nyári melegben (elvileg a héten már jön a kánikula) rendkívül jól hűsít :)
5 dl tejszín
fél liter tejföl
6 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 csomag babapiskóta
15 dkg eper
Elkészítés:
A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tejfölt, majd elkeverjük. Az epret leturmixoljuk, és a tejfölös tejszínhez keverjük. Egy jénai aljára babapiskótát rakunk egymás mellé, rátesszük a krém felét, majd még egy sor babapiskóta következik, rá pedig a krém másik fele. Hűtőbe tesszük egy fél napra, majd délután elővesszük, és már ehetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése