Tejszínes gombakrémleves sajtos pirítóssal
A levesek közül nagy kedvencek nálunk a krémlevesek, amik egyszerűen elkészíthetők, és viszonylag gyorsan megfőnek. A rohanó hétköznapokon pedig sokszor kevés idő alatt kell valami finomat összedobni, ezekre az alkalmakra tökéletesek a krémlevesek. A tejszínes gombakrémleves mellé pedig nagyon finom a ropogós sajtos pirítós.
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg csiperke gomba
4 dkg vaj
1 leveskocka
4 dkg vaj
1 leveskocka
4 dl főzőtejszín
só
bors
szerecsendió
szerecsendió
1 rúd bagett
trappista sajt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, a vajon (lehet olajon is) megdinszteljük, beletesszük a már előre megpucolt és felszeletelt gombát, amit 3-4 percig pirítunk, amíg levet enged. A gomba víztartalma miatt csak kevés vízzel öntjük fel, beletesszük a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd puhára főzzük. Amikor már puha a gomba, és kevés a folyadék rajta, akkor leturmixoljuk, felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről. A bagettet felszeleteljük, az egyik felét megpirítjuk, a másik felére rátesszük a reszelt sajtot, és a másik oldalt is megpirítjuk, végül a levessel együtt fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése