Diós linzer
Tavaly karácsonyra készült ez a linzer, amit a keresztszüleim sütöttek. A napokban találtam meg ezt a képet, így eszembe jutott, hogy még nem is osztottam meg a receptjét, de ami késik, nem múlik :) Nagyon-nagyon finom, igazán omlós, és ha nem lennék allergiás a dióra, a kedvenceim közé tartozna :)
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
35 dkg liszt
15 dkg darált dió
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 ek rumaroma
1 mk fahéj
reszelt citromhéj
citromlé (annyi, hogy összeálljon a tészta)
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a sütőporos liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, ezután a tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Zsírozott tepsibe tesszük, és 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. A kihűlt linzereket sárgabarackdzsemmel összeragasztjuk.
Tálalás előtt egy nappal készítsük el, hogy legyen ideje puhulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése