2015. április 8., szerda

Puncs szelet

Puncs szelet


Húsvétra megbeszéltük, hogy mamikám megsüti a verhetetlen perecét, de ahogy lenni szokott mellette még pluszban több sütivel is készült. Ilyenek ezek a nagymamák :))) Mivel mi is sütöttünk , így 4 édes és 2 sós variációból válogathatott a család. Ezek közül volt az egyik a puncs szelet, a többivel pedig hamarosan jelentkezem :)

Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg liszt
20 dkg zsír
1ek méz
1 kk szódabikarbóna
20 dkg porcukor
2 tojás

Krém:
1,5 dl víz
15 dkg cukor
1 dl rum
1 ek kakaó
10 dkg mazsola
1 ek lekvár
10 dkg vaj
1 elmorzsolt tésztalap

Máz:
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 dl víz
piros ételszínezék

Elkészítés:

A tésztához a szódabikarbónás lisztben elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a mézet és a tojásokat. Összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle takarékon. 
A krémhez a vízből és a cukorból szirupot főzünk, hozzáadjuk az egyik tésztát összetörve, illetve a rumot, kakaót, mazsolát, lekvárt és a vajat. Ezeket összekeverjük robotgéppel. 
A mázhoz a vizet, a vajat és a cukrot feltesszük főni, amint hólyagosodik, beleöntünk egy kis piros színezéket.
A kihűlt tésztalapok közé kenjük a krémet, majd bevonjuk a mázzal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése