2014. március 24., hétfő

Cukros-fahéjas-vanília pudingos rúd

Cukros-fahéjas-vanília pudingos rúd



Ezt a receptet Limara oldalán találtam, és valami isteni. Csak ajánlani tudom, mert nem lehet benne csalódni. Nálunk sütés után fél órával már csak egy maradt belőle :)

Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej
6 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő

Töltelék:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
2 tojás sárgája
5 dkg vaj

Elkészítés:


A langyos tejben a cukrot elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
Addig a vagy kenyérsütőgép táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük. Közben elkészítjük a pudingot: a tej 2/3-át feltesszük főni, a maradékot kikeverjük a pudinporral, a cukorral, a tojás sárgájával.  Ha felforrt a tej, hozzáöntjük, besűrűsítjük, majd miután kihűlt kb. 5 dkg vajjal kihabosítjuk. 
Lisztezett felületre borítjuk a kész tésztát, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat egyesével hosszú csíkra nyújtjuk.  Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a másik végétől kezdve feltekerjük. 
A megformázott tésztát zsírozott tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és a sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra. 
A megkelt kifliket 25-30 perc alatt sütjük pirosra. 

Míg sülnek, megolvasztunk két evőkanál vajat, és elkeverünk öt evőkanál cukrot egy evőkanál fahéjjal. 
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban. 















1 megjegyzés: