2014. március 11., kedd

Tepertős, gyümölcsízes papucs

Tepertős, gyümölcsízes papucs



Tegnapi posztom a tepertős pogi volt, aminek a tésztáját máshogy is fel lehet használni. Hajtogathatjuk papucs formára, és megtölthetjük gyümölcsízzel. Drága mamikám szilvalekvárral szokta, de mi jobban szeretjük hitlerszalonnával :)

Hozzávalók:

25 dkg liszt
5 dkg tepertő
2 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 tk cukor
1 ek tejföl
1,5 tk só
1 tojássárgája

1 tojás a lekenéshez

gyümölcsíz/szilvalekvár

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját és a tejfölt. Ezeket jól összedolgozzuk, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, 5X5 cm-es négyzeteket vágunk, és a közepébe tesszük a gyümölcsízt. A két szemközti tésztasarkot a lekvár fölött összecsippentjük, majd lekenjük a tojással. 220 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése