2015. január 30., péntek

Joghurtos fánk (egérke)

Joghurtos fánk (egérke)



Még mindig farsang, akkor pedig fánk :) Az extragyors sütőporos fánkot, a csörögét és a túrófánkot már olvashattátok a blogon, most pedig egy hihetetlenül egyszerű, gyors és finom joghurtos változatot hoztam :)

Hozzávalók:

2 tojás
2 joghurt (2 db 175 grammos)
30 dkg liszt
2 ek étolaj
1 cs sütőpor
2 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A sütőporos liszten kívül minden hozzávalót egy tálba teszünk, összekavarjuk, majd a lisztet is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük, ezt követően bő, forró olajba evőkanállal beleszaggatva aranybarnára sütjük. Mivel az evőkanalas szaggatástól a fánknak farkincája lesz, egérkének is nevezzük. Porcukorba vagy fahéjas porcukorba forgatjuk és házi baracklekvárral tálaljuk. 




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése