2015. január 13., kedd

Extragyors sütőporos fánk

Extragyors sütőporos fánk


Több sütős-főzős csoportban találkoztam már a 10 perces sütőporos fánk receptjével, és mivel sokan dicsérték, mi is elkészítettük. Tényleg nagyon gyorsan megvan, mert csak összegyúrjuk a hozzávalókat, kiszaggatjuk, megsütjük, és már ehetjük is. Ne várjuk az igazi fánk ízt, mert nem azt fogjuk kapni, de azért ez is finom, és arra pedig tökéletes, ha gyorsan szeretnénk fánkot sütni. 

Hozzávalók:

25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 nagy csipet só
1 kisebb tojás
3 púpos ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kimért lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt, és összegyúrjuk. Minél tovább gyúrjuk, annál lágyabb lesz, szóval érdemes gyorsan dolgozni. Mikor összeáll, lisztezett felületen 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (5,5 cm-es). A közepébe kis lyukakat szúrunk egy  alma magház eltávolítóval. Bő, forró olajban,  kisebb lángon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Figyeljünk, mert viszonylag gyorsan sül! Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral meghintve és sárgabaracklekvárral tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése