2015. január 16., péntek

Gesztenyés hókifli (falatkák)

Gesztenyés hókifli (falatkák)


Már olvashattátok a blogon a hókifli receptjét, amit mi rendszerint gyümölcsízzel töltünk meg. Most viszont gesztenyemasszával készültek a hókiflik, amik csak a nevében kiflik, mert most egyszerű falatkák lettek. Így egyrészt készíteni is könnyebb, másrészt pedig csak odanyúlunk, és bekapunk egyet, mert csak egy falat az egész. 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
15 dkg zsír
20 dkg margarin
1 dl tejföl
1 csipet só
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor
Kevés tej

Cukrozott gesztenyemassza
Porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőporos lisztet a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk. Langyos tejbe kevés cukrot teszünk, ebben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt a tésztába tesszük, majd összegyúrjuk. Egy ruhával letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk a tésztából, amik közepébe tesszük a gesztenyemasszát. A kis négyzeteket összehajtjuk, és kiflit formázunk belőle. Ha gyorsan akarunk dolgozni, akkor a tésztába hosszanti irányba beletesszük a gesztenyemasszát, és ráhajtjuk a tésztát, majd levágjuk a kis falatkákat. A kifliket  (jelen esetben falatkákat) zsírozott tepsire helyezzük, majd 3-as fokozaton megsütjük. Ha kész vannak, vaníliás cukros porcukorba forgatjuk őket (még melegen).










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése