2015. január 4., vasárnap

Mese almás

Mese almás



Még nem volt alkalmam minden kedves olvasónak sikerekben gazdag, boldog új évet kívánni! :) Örülök, hogy itt vagytok és olvassátok a blogot, a visszajelzéseiteknek pedig nagyon örülök. Idén is megpróbálok sok finomsággal jelentkezni :)
2015 első bejegyzése egy klasszikus, hétvégi sütemény, a mese almás. Nincs jobb érzés így vasárnap délután, amikor a sütőből éppen most kivett finom mese almást esszük úgy, hogy a konyhát átjárta az édes alma illat, ha pedig kinézünk az udvarra, gyönyörű havas tájat látunk (végre esett a hóóóó)

Hozzávalók:

50 dkg liszt
12 dkg zsír
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 kk szódabikarbóna
1 pohár tejföl (175 g-os)

2 kg savanykás alma
fahéj
(eredetileg az almához 10 dkg cukrot kellene még hozzáadnunk, de mi ezt mindig kihagyjuk, mert felesleges bele még több cukor. Így is nagyon finom, édes. De aki ragaszkodik hozzá, az persze nyugodtan tegye bele, úgy lesz olyan, mint a nagymama-féle :)

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a tejfölt és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, majd két részre osztjuk a tésztát. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük és kicsavarjuk (a levét ne öntsük ki, hanem töltsük pohárba és igyuk meg, mert ez az igazi 100%-os almalé). Ezután megszórjuk fahéjjal. Az egyik tésztát kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, a tölteléket beletesszük, elsimítjuk, majd a másik kinyújtott tésztával beborítjuk, egy villával megszurkáljuk, és takarékon (1-es fokozaton) megsütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük és
porcukrozzuk.




 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése