2015. január 12., hétfő

Habart szárazbableves

Habart szárazbableves


Hozzávalók:

0,25 kg száraz tarkabab
bors
ételízesítő
1-2 db babérlevél
tejföl vagy tej
egész csülök

Elkészítés:

A babot a főzést megelőző este kiválogatjuk, átmossuk, és egy jó nagy tál hideg vízbe beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla, és az egész csülökkel együtt tesszük fel főni, a fűszerek társaságában. Miután megpuhult a bab, kiszedjük a füstölt húst a levesből, harapható méretűre vágjuk össze, a levest tejfölös habarással vagy tejes rántással készítjük el, és visszatesszük a csülökdarabokat is a többihez. A habaráshoz kevés liszttel csomómentesre keverünk egy tejfölt, a tejes rántáshoz kevés zsiradékon lisztet pirítunk, majd tejjel felengedjük. Lehet füstölt hús nélkül is főzni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése