2015. január 9., péntek

Túrós-barackos rétes

Túrós-barackos rétes


Még tartozom a szilveszteri réteses bejegyzéssel, amit most pótolok. Nálunk általában almás, rizses és meggyes rétes készül, amit már korábban olvashattatok a blogon. Idén viszont más ízeket is kipróbáltunk, így túrós-barackosat és szedres-vaníliakrémeset készítettünk. Mindkettő nagyon finom volt, viszont a szedresen még dolgozni kell a krém miatt, így most csak a túrós receptjét mutatom. 

Hozzávalók:

25 dkg rétestészta (2 rúd)
50 dkg túró
2 ek tejföl
1 tojás
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél őszibarack konzerv
reszelt citromhéj

Elkészítés:

A túrót krumplinyomó vagy egy villa segítségével áttörjük. Összekeverjük a cukorral, a tejföllel, a tojássárgájával és a citromhéjjal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrótöltelékhez keverjük vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. A barackot kis kockákra vágjuk, és azt is hozzáadjuk. A rétestésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd az egyik szélét megszórjuk darált keksszel vagy zsemlemorzsával, rátesszük a túrós tölteléket, és feltekerjük. Zsírozott tepsibe tesszük, és 3-as fokozaton (180°-on) készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral megszórjuk a tetejét (nálunk ez kimaradt). 







A már említett szedres-vaníliakrémes így nézett ki, de mentségére szóljon, hogy nagyon finom volt, szóval ez a ronda, de finom kategória :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése