2015. március 31., kedd

Túrós rakott palacsinta vaníliaöntettel

Túrós rakott palacsinta vaníliaöntettel


A kiadós nyírségi gombócleves után túrós rakott palacsinta készült vaníliás öntettel. Az édesszájúaknak biztos, hogy a kedvenceik közé fog tartozni az egyszerű, könnyed és desszertnek sem utolsó finomság.  

Hozzávalók:

Palacsintákhoz
2 tojás
20 dkg liszt
3 dl tej
2 dl víz
1 ek kristálycukor
1 csipet só
0,75 dl olaj

Töltelékhez
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
6 ek vaj
4 tojás
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola

Öntethez
2 db tojás
6 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor 
2 dl tej

Elkészítés :

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd kisütjük őket (kb 10-12 db lesz). A töltelékhez a túrót villával összetörjük, és hozzáadjuk a reszelt citromhájat. A tojássárgájákat kikeverjük a porcukorral, és a puha vajjal, a tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük. A túróhoz hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, a mazsolát, majd óvatosan a felvert fehérjét. Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel. Egy jénait kivajazunk, majd a palacsintákat bőven betöltjük a túrótöltelékkel. Félbevágjuk őket, és a vágott felükkel félig elcsúsztatva egymásra tesszük őket. Sütés előtt az öntettel jól meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése