2015. március 29., vasárnap

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém


Ahogy beköszönt a tavasz, megjelennek a finomabbnál finomabb friss zöldségek is, amiket imádok. Ilyenkor olyan vitamindúsak, frissek, ropogósak, roppanósak, hogy a szervezetünk is kívánja őket. A retek, az újhagyma és társaik pedig szuperül illenek a különböző krémekhez, amiket vagy pirítósra kenve fogyaszthatunk, vagy ezekbe mártogathatjuk a zöldségeket. Az avokádókrém, a tepertőkrém és a tojáspástétom recepjeit már olvashattátok a blogon, a sor pedig a padlizsánkrémmel bővül.Tökéletes hétvégi nagyreggelikre, mint a mai napsütéses, gyönyörű tavaszi reggelre :)


Hozzávalók:

2 db padlizsán
1 db vöröshagyma (apró kockára vágva)
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint
4 ek majonéz
5 ek olívaolaj (extra szűz)
1 fél citromból nyert citromlé

Elkészítés:

A padlizsánokat megszurkáljuk kissé, tepsibe helyezzük, majd 180 °C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. egy órán át sütjük őket. (Akkor jó, amikor összeesik, megráncosodik). Ha kész, meghámozzuk a padlizsánokat, és kivesszük a belsejét, egy turmixgépbe rakjuk. Folyamatosan hozzáadagoljuk az olívaolajat, közben kavarjuk.Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a fűszerek mennyiségét ízlés szerint állítjuk be, és jól összekavarjuk az egész krémet. Fogyaszthatjuk langyos-melegen is, de finom hidegen, hűtőben való lehűtés után is pirítóssal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése