2015. március 2., hétfő

Almás krémes

Almás krémes


Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 késhegynyi só
1 dl tej

Almapüré:
1.5 kg alma
7 dkg margarin
fahéj ízlés szerint

Krém:
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
15 dkg margarin
15 dkg porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd egy nagy (35*28 cm-es) tepsi hátán vagy tepsiben, 180 fokon három lapot sütünk. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a töltelékeket.Ehhez az almákat megpucoljuk, majd lereszeljük, és a levét nagyjából kinyomkodjuk. A margarinon megpároljuk, majd ha kihűlt, fahéjjal ízesítjük.

A krémhez egy tasak vaníliás pudingport 3 dl tejjel megfőzünk, majd 15 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk. A kihűlt pudingot beletesszük a cukros margarinba, és simára kikeverjük. Már csak össze kell állítanunk a sütinket: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krémmel, erre kerül a második lap, arra az almapüré és a tetejére a harmadik lap. Érdemes tálalás előtt egy nappal megsütni, mivel időre van szüksége ahhoz, hogy megpuhuljon. Másnap felszeleteljük, a tetejét pedig porcukorral hintjük meg.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése