2015. január 24., szombat

Sütőtökös-narancsos csokitorta

Sütőtökös-narancsos csokitorta



Szerencsénk volt, mivel a piacon még találtunk sütőtököt (és még jó állapotban is volt), amit megsütöttünk, de maradt meg belőle. Gizinél viszont korábban láttam egy érdekes ízvilágú csokitortát, ami megtetszett, ezért elmentett későbbre. Nem is jöhetett volna jobbkor ez a recept, mivel így a sütőtök maradékát felhasználhattuk, és egy finom tortát készítettünk. A krém édessége, a narancs savanykás íze, valamint az enyhe sütőtökös íz keveredése fantasztikus :)

Hozzávalók:

Tésztához: (2 db 20 cm-es kerek, kapcsos forma)
12,5 dkg étcsokoládé
30 dkg sütőtökpüré
15 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 db tojás
150 ml étolaj
1 cs sütőpor
1 kk szódabikarbóna
őrölt fahéj

Krémhez:
25 dkg mascarpone
1 cs vaníliás cukor
porcukor
2 dl Hulala
1 narancs reszelt héja

narancs a torta díszítéséhez

Elkészítés: 

A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni (közben többször keverjük át). A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és egy csipet sóval összekeverjük. Az egész tojásokat porcukorral, a vaníliás cukorral, az olvasztott csokoládéval, és a sütőtökpürével felverjük, majd  a masszához öntjük a lisztes keveréket. Alaposan összekeverjük, ezt követően két darab 20 cm-es, lisztezett, zsírozott tortaformába egyenlően elosztjuk a masszát. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütjük, majd ha elkészült, kihűtjük.

A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal simára keverjük. A Hulalát kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük.

Már csak az összeállítás van hátra: az egyik tortalapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a másik tortalapot, amire a krém másik fele kerül,illetve a torta oldalát is bevonjuk a krémmel. Egy narancsot alaposan megmosunk, felszeletelünk, majd tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük minimum egy órára, hogy az ízek nagyszerűen összeérjenek.

Megjegyzés:a piskóta aznap fogyasztva eléggé lágy, könnyed, de lehet vele dolgozni, csak ne nagyon pakolgassuk ide-oda. Az íze viszont mindenképpen kárpótol bennünket, mivel nagyon finom, szóval csak ajánlani tudom :)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése