2014. június 19., csütörtök

Habos meggyes

Habos meggyes



És újra jelentkezem. Az elmúlt hetekben sok-sok tanulással teltek a mindennapjaim, de vége a sok vizsgának és a szigorlatnak, elkezdődött végre a nyár nekem is :)))

Hozzávalók:

Tészta:
10 dkg lágy margarin
5 tojássárgája
1 tejföl
1 citrom reszelt héja
8 ek cukor
fél cs. sütőpor
kb. 10 dkg liszt
meggy

Hab:
5 tojásfehérje (nekünk ez most 9 volt, azért ilyen magas a hab)
8 ek cukor

Elkészítés:

A margarint, a tejfölt, a citrom reszelt héját, a cukrot és a tojások sárgáját összekavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Annyi liszt legyen, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Összekeverjük, majd egy zsírozott, lisztezett tepsibe (nálunk most kapcsos, kerek tortaforma) öntjük, a magozott meggyeket pedig egyenletesen szétszórjuk a tésztán. Takarékon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, megsült. Mikor elkészült, kivesszük a sütőből, és rákenjük a tetejére az előzőleg felvert cukros tojásfehérjéből készült habot. visszatesszük a sütőbe, és hagyjuk, hogy a hab is megsüljön.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése