2015. november 30., hétfő

Almás sütemény

Almás sütemény


Ma egy nagyon finom almás receptet osztok meg veletek, ami nálunk nagy sikernek örvendett, és igen gyorsan el is fogytak a kis almás buckák :) Nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető, könnyed édesség. Télen tökéletes választás, mivel porcukorral meghintve a hólepte tájat juttatja eszünkbe :)

Hozzávalók 24 x 37 cm-es tepsihez

A tésztához:
500 g liszt
200 g porcukor
250 g vaj
2 tojás
csipet só
1 csomag sütőpor
1-2 kávéskanál tejföl (csak ha nem áll össze a tészta)

A töltelékhez:
10 kisebb savanykás alma
2 evőkanál búzadara
3-4 evőkanál porcukor
fahéj

Elkészítés:

Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és forró sütőben 15-20 percig sütjük, amitől kicsit átpuhulnak. De vigyázzunk, hogy ne legyenek túl puhák, mert akkor könnyen szétesik a gyümölcs. A sütőből kivéve langyosra hűtjük őket.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kisebb tojásokat használunk, és nem áll össze, adjuk hozzá a tejfölt is. Ezután kettévesszük a tésztát és lisztezett munkafelületen téglalapokat nyújtunk belőlük.
Az első lapot a zsírozott tepsi aljába terítjük. Rászórjuk a búzadarát, majd rárakosgatjuk az almákat.
Meghintjük a porcukorral és a fahéjjal (ízléstől függően), majd ráterítjük a második kinyújtott lapot.
Finoman körbenyomkodjuk a tésztát a gyümölcsök mentén és 200 fokra melegített sütőbe toljuk, amiben kb. 40 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, megszórjuk porcukorral (lehet fahéjas porcukorral is) és felszeleteljük úgy, hogy minden süteménykockára egy fél alma jusson. 













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése