2016. december 19., hétfő

Ünnepi sós tallérok

Ünnepi sajtos tallérok
Az édes sütemények mellett a sós finomságokat is szívesen falatozgatjuk karácsonykor, ez pedig nálunk mindig mamika perece szokott lenni. Viszont ha nem szeretnénk a perechez hasonló bonyolult és időigényes sütivel bajlódni, süthetünk sajtos tallérokat is. Nálunk nagy kedvencnek számítanak, mert előre is elkészíthetjük, finomabb, mint a bolti változat, és olyan süti, amit általában mindenki szeret. Sütés közben találtuk ki anyával, hogy igazából hóembereket is formázhatunk a golyók egymás alá pakolásával, és így ünnepivé tehetjük. Vicces volt kísérletezgetni a golyók nagyságával, a távolsággal, amit hagyni kell közöttük, így elsőre lett pár egybesült nagy golyó, de nyugi, azok sem fognak kárba veszni :) Ezeket még nem karácsonyra készítettük, hanem csak egy recept kipróbálása miatt - habár a hangulat megvolt, mivel karácsonyi dalokat hallgattunk közben (mondjuk, már egy hónapja ezeket hallgatjuk, de egy karácsony-imádótól ne is várjatok mást :) A receptet pedig bátran közzé is teszem, mert igazán ropogós ostyákat sütöttünk, amik nagyon finomak, könnyen elkészíthetők, úgyhogy nálunk maradni fog ez a recept. Csak egy baj van vele, hogy az ostyák etetik magukat, és ha beszélgetünk közben, észre sem vesszük, hogy már a sokadik után nyúlunk. De karácsonykor annyi baj legyen 😄😋😉
Hozzávalók:

25 dkg margarin
25 dkg trappista sajt
1 pohár tejföl
f1 kk szódabikarbóna
4 kk só
2 tojás
őrölt kömény
70-80 dkg liszt

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd diónyi golyókat formázunk a tésztából. A sütőformát felmelegítjük, egyszerre 2 kis golyót süthetünk ki benne. 

Tipp: akkor a legfinomabb, amikor a vége felé már teljesen felforrósodott a forma, és a tallérok elkezdenek felpúposodni :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése