2017. április 22., szombat

Málnás-tejszínes szülinapi torta

Málnás-tejszínes szülinapi torta
Apukám második szülinapi tortájával még adós voltam a blogra, viszont most végre van időm pótolni. A szombati ünneplésre sütött tortánkat már olvashattátok, ebben a bejegyzésben pedig a pénteki, szűk, családi körben szervezett ünnepi vacsira készített tortánkat mutatom meg. Mivel a piros Apa kedvenc színe, ezért a tortára piros fondant került az ötvenes táblával. Ez a málnás torta nagyon könnyed, igazán tavaszias volt, ami mindenkinek ízlett, pikk-pakk el is fogyott :) 

Hozzávalók:

Piskóta: (20 cm-es kerek tortaforma)
3 tojás
3 ek liszt
3 ek cukor
fél csomag sütőpor

Krém:
2,5 dl tej
2,5 púpos ek liszt
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 habtejszín
1 habfixáló
25-30 dkg málna

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez adjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A sárgájákat is felverjük, és hozzáöntjük a habhoz. Összekeverjük, majd hozzáöntjük a sütőporos lisztet, és azzal is elkeverjük. Zsírozott, lisztezett kerek tortaformába öntjük, majd takarékon megsütjük. Amíg a piskótánk sül, elkészítjük a krémet. A krémhez a tej 2/3-át felteszünk forrni, a maradékkal pedig elkeverjük a lisztet, majd ha forrni kezd a tej, hozzáadjuk, és keverjük, miközben besűrűsödik. Kivesszük egy tálba és hagyjuk, hogy kihűljön. A vajat elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd a kihűlt krémmel. A habtejszínt kemény habbá verjük úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá a habfixálót. Nekünk volt a fagyasztóban eltéve tavalyi házi málna, így azt kiolvasztottuk, és a krémhez adtuk, a végén pedig a tejszínt is óvatosan a krémhez kevertük. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és megkenjük a rétegeket a krémmel, majd kívülről is körbekenjük. A bevonóanyagot porcukron kinyújtjuk, majd rásimítjuk a tortára, a maradékot pedig levágjuk az aljánál. Az ötvenes felirathoz interneten lehet képet találni, amit kinyomtatunk, és a tortára tesszük. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése