2013. november 18., hétfő

Sült kacsa lilakáposztával és tört krumplival

Sült kacsa lilakáposztával és tört krumplival



Hozzávalók:

1 kacsa
víz


lilakáposzta
kevés cukor
ecet

krumpli
bors
tejföl
vaj

Elkészítés:

A kacsa bőrét kicsit bevágjuk, megsózzuk, belerakjuk a tepsibe, kevés vízzel felöntjük. Letakarjuk alufóliával és a sütőbe tesszük. Kb. 3 óra alatt sül meg. Amíg sül a kacsa, elkészítjük a káposztát. Kevés olajon cukrot karamellizálunk, majd a felcsíkozott káposztát beletesszük (előtte lesóztuk és állni hagytuk). Ecetet is teszünk bele, lassú tűzön pároljuk, miközben néha megkeverjük. A krumplit megpucoljuk, sós vízben megfőzzük. Borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a vajat, majd pürésítjük. 







A kacsa zsírját pedig leszűrjük, egy üvegbe öntjük és hűtőbe tesszük. Így amikor kacsazsíros kenyérre vagyunk éhesek, csak elővesszük, megkenjük a kenyeret, hagymát szeletelünk rá, de almával vagy szőlővel is fogyaszthatjuk. Nincs annál finomabb :) na jó, a kolbázszsíros kenyér :))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése