2013. november 14., csütörtök

Tiramisu

Tiramisu


Hozzávalók:

2 dl víz
2 ek capuccino
0,5 dl rum
1 csomag babapiskóta
1 mascarpone
3 dl tejszín
kakaópor

Elkészítés:

A meleg vízben elkavarjuk a cappucinót, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a mascarponét. Egy jénai tál aljára kenünk mascarponés tejszínből. A babapiskótát beleforgatjuk a cappucinóba (csak éppen, mert nem akarjuk, hogy elázzon), majd egymás mellé rakjuk Őket. Erre jön a tejszín fele, megszórjuk finom kakaóval, még egy sor babpiskóta, és a végén tejszín. A tetejére sötét kakaóport szitálunk. Hűtőbe tesszük, és egy napot pihentetjük, hogy megpuhuljon a piskóta.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése