2014. március 18., kedd

Csikós tokány

Csikós tokány



Hétköznapi vacsinak tökéletes választás a csikós tokány. Hamar elkészíthető, finom, és általában mindenki szereti :)

Hozzávalók:

sovány sertéshús
szalonna
1 fej vöröshagyma
tejföl

bors
 

Elkészítés:


A szalonnát zsírjára sütjük, majd ha ez megtörtént, szűrőkanállal kiszedjük a szalonnát. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, és hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Ha a hús kifehéredett, megszórjuk színespaprikával, és felengedjük vízzel, illetve sózzuk és borsozzuk (a szalonna sósságát figyelembe kell venni!) Visszarakjuk bele a szalonnát, és ha megpuhult a hús, tejfölös habarást adunk hozzá. Köretnek tésztát szoktunk hozzá főzni 







2 megjegyzés:

  1. Szia! Köszönöm a receptet! Megcsináltam csirkemellbol es az extra válogatós kisfiam csak ugy falta! Üdv, Berni

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett és sikered lett vele :)
    Üdv: Bia

    VálaszTörlés