2014. szeptember 19., péntek

Milánói makaróni

Milánói makaróni


Valljuk be, egy nehéz nap után hazaérve sokkal egyszerűbb fogni a tésztát, ráönteni a porból készült szószt, és milánói makaróni néven tálalni. De amikor van egy is időnk, készítsünk igazi milánóit sonkával, gombával és sok-sok sajttal. 
Hozzávalók:

20 dkg gomba
20 dkg sonka
1 kis fej vöröshagyma
1 kis paradicsompüré
20 dkg makaróni
reszelt sajt

Elkészítés:

A sonkákat és a hagymát kockára, a gombát vékony cikkekre vágjuk, a tésztának pedig sós vizet teszünk fel forrni. Ha beletettük a tésztát, kezdhetjük a mártást. Kevés zsiradékon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, és amikor a levét elfőtte a gomba, jöhet hozzá a sonka. Ezzel is pároljuk egy kicsit, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk (de csak kicsit, mert a paradicsompüré és a sonka is tartalmaz sót), borsozzuk. Aki szereti tehet hozzá rozmaringot vagy amit ízlése megenged. A leszűrt tésztát beletesszük a mártásba, összekeverjük, a tetejére sajtot reszelünk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése