2014. szeptember 27., szombat

Kelkáposzta főzelék csirkefasírttal


Kelkáposzta főzelék csirkefasírttal


Hétköznapi ebédre, de egy sietős hétvégi ebédre is tökéletes egy főzelék, amit könnyű elkészíteni, és egyáltalán nem időigényes. A fasírt pedig jöhet bármikor, ha csirke, akkor meg főleg :) Ahogy a képen is látszik, a főzelékünk nem annyira sűrű. Ez nem a véletlen műve, mivel minél kevesebb liszttel próbálunk meg főzni, így ahol lehet, minimalizáljuk a használatát. Az ízéből viszont semmit nem veszít ezáltal, ugyanolyan finom. 

Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta
2 db burgonya
0,5 kg darált csirkehús (csirkemellnyesedéket lehet kapni üzletekben)
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 db száraz zsemle (vízbe áztatjuk)
fűszerek ízlés szerint (só, bors, őrölt köménymag, fokhagyma)

Elkészítés:


A kelkáposztát csíkokra, a burgonyát kis kockákra vágjuk. Kevés sós vízben feltesszük főni, adunk hozzá őrölt köményt vagy majorannát. Ha megpuhult, rántást készítünk hozzá, majd hozzáadunk kb. 0,5 doboz tejfölt.

A darált húst, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a fűszereket és a reszelt vöröshagymát összedolgozzuk. Vizes kézzel tetszés szerinti méretű golyókat formálunk belőle, majd zsemlemorzsába hempergetjük, és zsiradékban aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése