2014. október 1., szerda

Rántott párizsi párolt zöldséggel

Rántott párizsi párolt zöldséggel


Vannak olyan hétköznapok, amikor a nagy rohanásban nincs időnk összedobni egy ebédet, vagy éppen egy kiadós leves után nem kívánunk semmilyen megterhelő másodikat. Na, ilyenkor tökéletes választás a rántott párizsi. Pikk-pakk felszeleteljük, kirántjuk, megsütjük, és zöldségkörettel tálaljuk. Expressz-ebéd el is készült :)

Hozzávalók:
párizsi
liszt
zsemlemorzsa
tojás

bármilyen  zöldség (nálunk most bébirépa, kukorica, brokkoli, zöldbab, cukkini)

Elkészítés:

A párizsiból kb. 1 cm-es szeleteket vágunk, bepanírozott, és forró zsiradékban mindkét oldalát megsütjük. Közben a zöldségeket vajon megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és fedő alatt kb. fél óráig pároljuk. Érdemes egy picit ressre hagyni, mert úgy egyrészt nem veszít annyi tápanyagot a zöldség, másrészt pedig kellemesebb az állaga 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése