2014. szeptember 26., péntek

Sajtos rúd

Sajtos rúd


Mamikám isteni perec receptjét mát megmutattam a blogon, most pedig ennek a tésztájából sajtos rudat készítettünk. Így sokkal egyszerűbb, mert nem kell kiszaggatnunk a pereceket, hanem csak felvágjuk a rudakat, megszórjuk őket sajttal, és mehetnek is a sütőbe. Zacsiba téve puha marad, így a reggeli kávéhoz csak ki kell vennünk pár darabot, és már ehetjük is :)

Hozzávalók:

1 kg liszt
50 dkg vaj
4 db tojás + 1 db a kenéshez
2,5 dkg élesztő
2 csapott kanál porcukor
2 teáskanál só
1,5 dl tej
trappista sajt / szezámmag

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk (kivéve a kenéshez az 1 db tojást), pihenni hagyjuk a tésztát, és 3-szor nyújtjuk, hajtogatjuk. A kinyújtott tésztából rudakat vágunk, majd a felvert tojással megkenjük a tetejét, és reszelt sajtot vagy szezámmagot szórunk rá. Zsírozott tepsiben takarékon megsütjük. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése