2014. december 20., szombat

Mézes puszedli máz nélkül

Mézes puszedli máz nélkül


Ma Gizi receptjét, a mézes puszedlit próbáltuk ki, csak lehagytuk róla a mázat, hogy csökkentsük a cukorbevitelt. A süti ettől függetlenül isteni lett, a hagyományos, boltban kapható változatához hasonlít. A tészta puha, és sokáig is az marad, szóval már napokkal karácsony előtt elkészíthetjük.

Hozzávalók:

33 dkg liszt
5 dkg cukor
12 dkg méz
2 db tojás
2 ek víz
3 ek olaj
1 tk szódabikarbóna
1 ek mézes-fűszerkeverék
csipet só

Elkészítés:

A tojásokat egy tálba felütjük majd hozzáadjuk a csipet sót, a mézet, a cukrot, a vizet és az olajat, és jó habosra keverjük. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a szódabikarbónával és a mézes-fűszerkeverékkel összekevert lisztet.Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (egy lágyabb masszát kapunk), majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni. A hűtőből kivéve, diónyi golyókat formálunk a masszából, kicsit kilapítjuk a golyókat, majd kizsírozott tepsire, kicsit távolabb helyezzük egymástól. 
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10 percig sütjük. 

Ha esetleg valaki mázzal szeretné elkészíteni, annak a recept folytatását is leírom: 

Máz hozzávalói:

4 tojásfehérje
35 dkg porcukor

A tojásfehérjéket a cukorral, gőz fölött kemény habbá verjük, ezután a puszedlit rögtön beleforgatjuk a felvert habba, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és szobahőmérsékleten megszárítjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése