2015. július 24., péntek

Virslisaláta

Virslisaláta

Mivel a nagy melegben nem nagyon kívánjuk a nehéz ételeket, ezért ebédre vagy vacsira tökéletes egy könnyed saláta. Ma egy virslisalátát készítettünk, amit jól lehűtve fogyasztottunk. 

Hozzávalók:

350 g  virsli
2 nagy db vöröshagyma
1 teáskanál ecet (ízlés szerint)
350 g tejföl
80 g majonéz
1 teáskanál mustár (ízlés szerint)

bors

Elkészítés:

Megpucoljuk és felaprítjuk a hagymát.Megfőzzük a virslit, ha kész, abba vízbe, amiben a virsli főtt, öntünk egy kicsi ecetet, és dobjuk a felaprított hagymát, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. Hagyjuk kihűlni a virslit és a hagymát, majd felkarikázzuk a virslit, és egy tálban összekeverjük a hagymával, a tejföllel, a majonézzel és a pici mustárral. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hűtőbe tesszük, ha lehűlt, már fogyaszthatjuk is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése