2016. január 27., szerda

Diplomaosztó ünneplésére dekoráció

Diplomaosztó ünneplésére dekorációMég csak most találtam meg ezeket a képeket, szóval lett belőle egy bejegyzés, hogy másoknak is ötletet adjon :)
Júliusban diplomáztam, ezért az egész családnak tartottunk itthon egy ebédet. Sokat kerestem kreatív díszítési megoldásokat, amikor rátaláltam a diplomasapkás-poharas megoldásra. Nagyon megtetszett, és mivel könnyűnek tűnt, hamar el is készültek a kis mutatós sapik. A vendégeknek nagyon tetszett, ezért hazavitték emlékül :)

Hozzávalók:

fekete kartonlap
erős sárga cérna
ragasztó
ceruza
vonalzó

Elkészítés:

A kartonlapra ceruza és vonalzó segítségével 5,5*5,5 cm-es négyzeteket rajzolunk, amiket kivágunk. Ezután téglalapokat is körberajzolunk (kb. 13*3 cm) , és szintén kivágjuk, majd a tetején bevágjuk (ez azért szükséges, hogy amikor összeragasztjuk, könnyebben menjen, mert a kemény karton nem hajlik olyan könnyen). Miután a téglalapot összeragasztottuk, a négyzetet a kis bevágásokra ragasztjuk, A sárga cérnából több darabot vágunk, amiket összekötünk, és a sapkák egyik oldalára ragasztjuk. Ezután az alján két oldalról bevágjuk a kis sapikat, és a poharakra illesztjük. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése