2016. január 20., szerda

Epres csiga

Epres csiga



A nagyon-nagyon finom kakaós csiga receptje után itt egy újabb csigás bejegyzés, most éppen eper pudingos. Nagyon örültem neki, hogy sokan visszajeleztetek, nektek is mennyire ízlett a kakaós csiga. Mivel mi is annyira szeretjük, ismét megsütöttük, de a klassz tésztát most nem kakaós, hanem eper pudingos töltelékkel készítettük. Hát, mit mondjak, nem lett rosszabb :D A rózsaszín színtől pedig látványos, vidám csigák lettek :)

Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 ek olaj
3 ek cukor
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 mk só

Töltelék:
1 csomag eper ízű pudingpor
0,5 l tej
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, összegyúrjuk, majd duplájára kelesztjük. (mi kenyérsütőgépet használunk, az 1,5 óráig tart) A töltelékhez a tej kétharmadát feltesszük főni, a maradékot pedig elkeverjük a pudingporral és a cukorral. Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingport, és készre főzzük. Kiöntjük egy tálba, és hagyjuk kihűlni.  Amint megkelt a tészta, kinyújtjuk, és megkenjük a kihűlt pudinggal, megszórjuk a vaníliás cukorral. Feltekerjük, és mivel nagyon folyékony marad a pudingpor (annak ellenére, hogy teljesen kihűtöttük), ezért betesszük a fagyasztóba egy 20 percre. Ezután felvágjuk, majd egy zsírozott tepsire helyezzük a csigákat kellő távolságra egymástól. 20 percig pihentetjük, azt követően 200 fokon megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Tipp: rájöttünk, hogy ha a sütőben a rácsot lejjebb tesszük , ezzel ugye a tepsi is lejjebb kerül, sokkal jobb csigák sülnek, magasabbak lesznek. Kár, hogy erre csak az utolsó tepsinél jöttünk rá, de legközelebb már mindet így fogjuk sütni. 












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése