2016. május 22., vasárnap

Diókrémes piskótatekercs

Diókrémes piskótatekercs
A piskótatekercs igazi alaprecept, hiszen kedvünkre variálhatjuk, bár a legtöbben a lekváros változatát kedvelik. Mi most a kedvenc diós kémünkkel töltöttünk meg, ami nagyon jól illik hozzá. A krémesség feloldja a lekváros tekercsnél érezhető fojtósságot, és ha még tejszínhabbal is megspékeljük, igazi krémes-habos csodát kapunk :) 

Hozzávalók:

A piskótához:
10 tojás
10 ek cukor
10 ek liszt
1 csomag sütőpor

A diós krémhez:
6 dl tej
3 púpos ek liszt
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg darált dió

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékhez adjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A sárgájákat is felverjük, és hozzáöntjük a habhoz. Összekeverjük, majd hozzáöntjük a sütőporos lisztet, és azzal is elkeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és takarékon megsütjük. Amikor megsült, egy konyharuhát a vizes kezünkkel megcsapkodunk, rátesszük a piskótát, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. A diós krémhez a tej 2/3-át feltesszük főni, a maradékot pedig csomómentesre keverjük a liszttel. Ha a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztes pépet, és gyors mozdulatokkal elkeverjük. Amikor felfőtt (elkezd pötyögni), lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a vaníliás cukrot, és kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt fehér krémünket, végül pedig a darált diót is. A kihűlt piskótát kicsomagoljuk a konyharuhából, és megkenjük a krémmel, majd felszeleteljük, és már fogyaszthatjuk is. Kínálhatjuk tejszínhabbal, de magában is nagyon finom.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése