2016. május 30., hétfő

Epres hólabda torta

Epres hólabda torta

Itt az eperszezon, ilyenkor pedig azon túl, hogy magában megeszünk egy csomó epret, sorra sütjük az epres sütiket, így a héten minden bejegyzésben szerepel majd ez a nagyon finom gyümölcs. Most a hétvége egyik legfinomabb receptjét, az epres hólabda tortát hozom, ami két kedvencünk, a hólabda és az eper keverékéből jött létre. A végeredmény isteni, de komolyan :) A süti édessége, az eper savassága, a kókuszos-vajas krém, no meg a kakaós piskóta íze együtt leírhatatlan, szóval nem is magasztalom tovább, inkább próbáljátok ki ti is, és akkor érezni fogjátok, miről beszélek :)

Hozzávalók:

Tészta:
3 tojás
15 dkg porcukor
9,7 dkg liszt
fél csomag sütőpor
3 ek víz
1 púpos ek kakaó

Krém:
2,5 dl tej
2,5 púpos ek liszt
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a porcukrot és kikavarjuk. A 3 ek forró vízben feloldjuk a kakaót, azt is a sárgájához adjuk és összekeverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan a sárgájához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az egészet összekeverjük, majd zsírozott, lisztezett, kerek (20 cm-es) tortaformába öntjük és takarékon megsütjük.
A krémhez a tej 2/3-át felteszünk forrni, a maradékkal pedig elkeverjük a lisztet, majd ha forrni kezd a tej, hozzáadjuk, és keverjük, miközben besűrűsödik. Kivesszük egy tálba és hagyjuk, hogy kihűljön. A vajat elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd a kihűlt krémmel és a kókuszreszelékkel. A kihűlt kakaós tésztát három részre vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük a krémmel, és a felszeletelt epreket szépen elhelyezzük rajta. Erre jön a tészta második része, a krém, az eper, a tészta teteje. A torta tetejét és oldalát is megkenjük a krémmel, majd a tetejét az eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva már fogyaszthatjuk is. 


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése