2016. július 6., szerda

Csokis, diós banánkenyér

Csokis, diós banánkenyér

Nagyon szeretjük azokat az édes sütiket, amiket reggelire vagy uzsira egy pohár tejjel/kakaóval/kávéval fogyaszthatunk. Ha este megsütjük például a gyümölcskenyeret, a muffint, a diós-banános zabkenyeret, az almás-diós kevertet, a különböző kekszeket, például a kedvencünket, a digestive kekszet de még a zebratorta is ebbe a kategóriába tartozik, na jó, a sort még sokáig folytathatnám.... De a lényeg, hogy ha ezeket délután vagy este megsütjük, akkor reggel nagyon jól tudnak esni. Most a csokis, diós banánkenyeret készítettük el, ami nagyon egyszerű süti, mégis finom, könnyed és laktató, amit akár különböző lekvárokkal, tejszínhabbal is fogyaszthatunk, de nekünk csak úgy simán ízlik a legjobban :)

Hozzávalók:

23 dkg liszt
4 dkg kakaópor
15 dkg cukor
1 csomag (12 g) sütőpor
1 csipet só
2 tojás
11 dkg olvasztott vaj
2 nagy vagy 3 kisebb banán pépesítve
5 dkg dió nagyobb darabokra összetörve
5 dkg durvára vágott étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy őzgerincformát pedig kizsírozunk és kilisztezünk.
Egy mély tálban a sütőporos lisztet, a kakaóport, a cukrot és a sót összekeverjük. A banánokat villával pépesítjük, majd az olvasztotta vajat és a tojásokat is hozzákeverjük. A lisztes és a banános keveréket összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a diót és csokoládét, végül a formába simítjuk a masszát, és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése