2016. július 13., szerda

Mexikói zöldséges ragu párolt rizzsel

Mexikói zöldséges ragu párolt rizzsel

Nyáron, a nagy melegben nagyon jól esnek a könnyedebb ételek, így ilyenkor sok zöldségből, csirkemellből, halból készült ebédeket készítünk, a nehéz, húsos fogásokat pedig inkább mellőzzük. Most egy szemnek és szájnak is kedvező ebéd készült, mivel a mexikói zöldséges ragu nagyon finom, emellett pedig színes és szép is :)

Hozzávalók:

Mexikói ragu:
kb. 50 dkg csirkemell filé
90 dkg mexikói zöldségkeverék (bébirépa, csemegekukorica, zöldborsó)
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 ek mustár
só, bors
1,5 dl tejföl

Párolt rizs:
Zsiradék
rizs
víz

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A felhevített vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, ezután rárakjuk a  csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, még egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket is (én fagyosan tettem bele) és felöntjük annyi vízzel, hogy szűkön ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral, s ha már zöldségek megpuhultak a tejfölhöz merünk pár kanállal a léből, összekavarjuk, majd állandó keverés mellett visszacsurgatjuk. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A rizst olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ha felforrt, lefedve betesszük a sütőbe kb. 20-25 percre. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése